5-daagse Fietsvakantie in Drenthe - Ontdek Giethoorn en drie Nationale Parken

Dit arrangement is inclusief:

  • Bagagevervoer (1 koffer p.p.) op de dag 3 en dag 5
  • 4 Overnachtingen
  • 4x uitgebreid ontbijtbuffet
  • 2x Diner
  • Fietsroutes

Prijs: vanaf € 349,00 p.p. op basis van een 2-persoonskamer.

De prijs is exclusief:

  • Lunch en drankjes
  • Toeristenbelasting
  • Entreegelden

Startdata

Deze fietsvakantie kan alleen op zondag worden gestart. Andere dagen zijn tegen meerprijs en op aanvraag

Prijs (per persoon op basis van 2 personen op een 2-persoonskamer)

1 maart - 29 maart en 4 oktober - 25 oktober: € 349,00
5 april - 19 april: € 369,00
26 april - 27 september: € 379,00

De prijs van dit arrangement is geldig tot en met 31 december 2021 met uitzondering van de feestdagen.

Giethoorn en drie Nationale Parken

In deze vakantie maakt u kennis met Giethoorn en de Nationale Parken Drents-Friese Wold, Dwingelderveld en Weerribben-Wieden. Langs de route liggen ook vele kleinere musea die uw bezoek zeker waard zijn. Uw fietstochten gaan door prachtige authentieke dorpen als Diever en Dwingeloo. Op dag 3 van deze fietsvakantie komt u door Giethoorn. Dit dorp wordt ook wel "Hollands Venetië" genoemd. De autovrije dorpskern bestaat uit allemaal kleine (schier-)eilandjes. 

Dag 1, 2 en 3 van uw Fietsvakantie

Dag 1: In de loop van de middag wordt u verwacht in het hotel in Zwartsluis voor diner (bij de reissom inbegrepen) en overnachting. Op het terras aan het water kunt u genieten van de rust of wilt u liever zwemmen in het overdekte zwembad of wilt u gezellig even bowlen? Het kan allemaal in dit **** hotel. 

Dag 2: Rondrit door Nationaal Park Weerribben/Wieden (circa 58 km)

Na het ontbijt stapt u op de fiets voor een rondrit door de prachtige natuur van het Nationaal Park Weerribben/Wieden. Bij het dorpje Jonen, dat alleen met de boot te bereiken is, neemt u het kleine pontje over de Walengracht. Rond lunchtijd komt u aan in de plaats Blokzijl. De plaats lag aan een kanaal dat toegang gaf aan de Zuiderzee en was in de 17e eeuw een belangrijk handelspunt. De vervening en rietteelt hebben het landschap van het Nationale Park Weerribben / Wieden gevormd. Deze ontginnings- en exploitatiemethoden hebben geleid tot een mozaïek van landschapstypen en ecosystemen zoals meren, sloten, vaarten, rietlanden, hooilanden, weilanden, moerasbossen en trilvenen. Aan het einde van de dag komt u weer aan in het hotel in Zwartsluis voor diner (vandaag helaas niet bij de prijs inbegrepen) en overnachting.

Dag 3: Van Zwartsluis naar Diever (ca 57 km)

In de loop van de ochtend fietst u door Giethoorn. Ontdek de schoonheid van moeder natuur bij museum De Oude Aarde en daarna kunt u in 't Olde Maat Uus, een 100 jaar oude Gieterse boerderij, lekker rondneuzen. Tijdens een rondvaart van circa 1 uur (helaas niet bij de reissom inbegrepen) maakt u uitgebreid kennis met het dorp Giethoorn. Daarna fietst u langs maar liefst 6 musea in het Westelijke deel van Drenthe. Allereerst Taman Indonesia, een kleinschalige dierentuin in Kallenkote. Daarna fietst u langs de Proefkolonie, die u op een eigentijdse wijze laat kennismaken met de unieke historie van de Koloniën van Weldadigheid. Het gebied is genomineerd als UNESCO Werelderfgoed. Even later fietst u langs het zeemuseum Miramar, om vervolgens 3 musea in één gebouw te bezoeken, genaamd 'Museums Vledder'. Hier toont men onder andere valse kunst. In de bamboetuinen van Mei Chun heeft u het idee dat u in Oosterse landen vakantie houdt. Ook als u de musea voorbij fietst is er natuurlijk volop natuurlijk schoon om van te genieten! Water, bossen en heide zijn de typer¬ende onderdelen van deze reis. De titel heet niet voor niets 'Giethoorn en de 3 Nationale Parken'. In de loop van de middag komt u aan in het dorp Diever, gelegen aan de rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold, voor diner (vandaag weer bij de prijs inbegrepen) en overnachting.

Dag 4 en 5 van uw Fietsvakantie

Dag 4: Rondrit door het Nationaal Park Drents-Friese Wold (ca 56 km)

De fietstocht van vandaag gaat door het Nationaal Park Drents-Friese Wold. Met meer dan zesduizend hectare is het Nationaal Park Drents-Friese Wold een van de grootste aaneengesloten natuurgebieden van ons land. Je kunt deze wildernis op alle mogelijke manieren doorkruisen: te paard, te voet of op de fiets. Maar ook als je alleen maar stil wilt genieten van die overweldigende natuur, kom je hier aan je trekken. Als je in de bossen van het Drents-Friese Wold gehamer hoort, is het goed mogelijk dat het de zwarte specht is. De grootste van de vijf spechtensoorten die hier leven, heeft oude naaldbomen nodig waarin hij zijn grote hol hakt. Dat is vaak ook groot genoeg voor de boommarter om er zijn nest in te maken. De zwarte specht is het symbool van het nationaal park. In de heidevelden en zandverstuivingen vind je roodborsttapuit, boomleeuwerik, geelgors en andere vogels die van ruimte houden. Langs de Vledder Aa en Tilgrup groeien zonnedauw en klokjesgentiaan. Ze profiteren van de hogere waterstand door het herstel van de natuurlijke loop van de beken. Aan het einde van de fietstocht kom je weer aan in het hotel in Diever voor diner (helaas niet bij de prijs inbegrepen) en overnachting.

Dag 5: Van Diever naar Zwartsluis (ca 58 km)

Vrijwel direct nadat u op de fiets bent gestapt komt u aan in het Nationaal Park Dwingelderveld. Het Nationaal Park Dwingelderveld is het grootste aaneengesloten natte heidegebied van West-Europa. Er zijn maar liefst 2 schaapskudden met herder die de heide in conditie houden. Rond het middaguur fietst u door Meppel, waar een bezoek aan het Drukkerijmuseum zeker is aan te bevelen. In Zwarsluis aangekomen is uw vakantie helaas ten einde. U rest nog slechts de thuisreis. Uiteraard kunt u eventueel een verlengingsnacht bijboeken om zodoende pas op dag 6 de thuisreis te aanvaarden.

De hotels

Dag 1 en 2: het hotel in Zwartsluis
Vlakbij Giethoorn, met terras aan het water, ligt dit prachtige **** hotel. Overnachten in het midden van de driehoek "Drentse hei, Friese meren en het Natio­naal Park Weeribben-Wieden. Het is de perfecte uitvalsbasis voor uw activiteiten. Fietsen, wandelen of uitwaaien op het water rondom Giet­hoorn. Ook kunt u fietsen huren of gebruik maken van de fietsen op het oplaadpunt. Het hotel beschikt over een overdekt zwembad, sauna en bowlingbanen. 

Dag 3 en 4: het hotel in Diever
Aan de (bos)rand van het Nationaal Park Drents-Friese Wold ligt het sfeervolle landhotel. Gastvrijheid staat in dit hotel voorop en kunt u zich helemaal thuis voelen. Lekker eten en drinken met echte Drentse streekproducten midden in de Drentse natuur, met Drents weidevlees, biologische zuivel en kruiden uit eigen kruidentuin. Dat kan bij dit hotel, waar aandacht voor het eten en voor u als gast enorm belangrijk zijn. 

8.0 | 1 review

Reviews van gasten

Foppe Ent

8

Voor het eerst hebben we een dergelijke fietstocht gedaan. Met zes personen. We hebben ervan genoten. Natuurlijk was het prachtig weer wat ook een rol speelt. Ook waren we verrast over de mooie accommodaties waar we in verbleven. Zeker voor herhaling vatbaar.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • Elektrische fietsen
 • Fietsenstalling

Onze partner

Genieten op de fiets of te voet in Drenthe

In deze fiets- en wandelprovincie is het heerlijk toeven in mooie hotels. Met onze speciale fietsarrangementen en wandelaanbiedingen gaat u van hotel naar hotel. Wij regelen alles voor u dus u kunt van uw welverdiende vakantie genieten. Heerlijk fietsen of te voet de ontdekkingsreis maken en wij brengen uw bagage naar het volgende adres.

Fietsen door Drenthe

Drenthe is natuurlijk Fietsprovincie nummer 1 en heeft prachtige natuurgebieden en natuurparken waar u als fietsliefhebber op en top van kunt genieten tijdens de speciaal samengestelde fietsvakanties. Laat u inspireren en vraag ons de mogelijkheden om van uw fietsvakantie een onvergetelijke reis te maken.

Gastvrije hotels, lekker eten en uitstekende fietsroutes hebben wij voor u samengesteld in mooie fietsvakanties.

Wandelschoenen aan en stappen maar ...!

Ook de wandelvakanties zijn met grote zorg samengesteld om zo een heerlijke belevenis te voet te maken. Bezoek een van de mooie natuurparken die Drenthe rijk is. En als u na een dag wandelen aan komt bij het volgende hotel en uw bagage is inmiddels gearriveerd checkt u lekker in om te genieten in en rondom het hotel.

Reserveren

Heeft u een passend arrangement gevonden dan kunt u online of telefonisch uw aanvraag indienen en uw wensen uiteraard kenbaar maken. Wij maken graag een passende aanbieding voor u om zo uw fietsvakantie of wandelvakantie onvergetelijk te maken.